tirsdag, februar 28, 2006

 

Hawaiian farewell 12.12.2005

Den sidste dag på Maui blev brugt til sightseing i middelsvær grad. Ved Maalaea Harbour ligger et meget spændende akvarium med mange separate akvarier og mange etager for tilskueren, som kan bevæge sig så at sige fra strandkanten helt ned til de dybtliggende koralrev.




Næste stop var Maui Tropical Plantation hvor man kunne få en tur rundt i markerne med et turisttog formedelst 20 $ pr næse. Vi havde nu set både sukkerrørsmarker, ananasmarker samt banan- og kokoslunde i stort tal, så vi sparede pengene og nøjedes med en tur i parken, som bestemt var et besøg værd.


I Kahului besøgte vi et Missionsmuseum. Kustoden var en gammel Hawaiianer som var missionærerne taknemmelig for at han overhovedet havde lært at læse og skrive. Den taknemmelighed er ikke gængs blandt Hawaiianerne, hvad man godt kan få forståelse for, når man får fortalt at størstedelen af jorden på øen, og tilmed den mest værdifulde, ejes af missionærernes familier.
.
Museet ligger ved mundingen af en dal der var skueplads for et af de blodigste og mest afgørende slag i øernes historie. Klippetoppen Iao Needle var udkigspunkt for forsvarerne der blev grundigt sat til vægs af den senere konge Kamehameha The Great som samlede øerne ved brutalt, at nedkæmpe alle de andre konger. Derefter regerede storsindigt og retfærdigt over hele riget, har han fortalt til overleveringen.

Derefter var det til lufthavnen og afgang til Auckland New Zealand via Honolulu.

Undervejs passerede vi datolinien, og da vi fløj fra Honolulu omkring midnat oplevede vi praktisk talt ikke den 13. december, så Sta. Lucia må vente til næste december. Vi landede i Auckland den 14. om formiddagen, men herom senere.


Comments: Send en kommentar



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?