søndag, marts 05, 2006

 

Det høje nord, 17. til 21. december

Landet nord for Auckland er subtropisk område. Det er ret fugtigt, men ret lunt selv på en regnvejrsdag og vegetationen bærer tydeligt præg af, at det aldrig er frostvejr.
På vej mod Whangarei stoppede vi i en almindeligt kedelig flække for at besøge det offentlige toilet, som var designet af den østrigske arkitekt Hundertwasser og ikke nær så kedeligt som byen.
Vi overnattede hos nogen af min bror Flemmings bekendte, som har en B&B i Waipu Cove, og fortsatte til Paihia ved Bay of Islands, som er et af landets store aktivitetscentre.
Vi modstod fristelsen til paragliding, helijumping, jetboating o.l. og nøjedes med en heldagstur rundt til de fantastisk smukke og fredelige øer i bugten. Det nordligste punkt skulle selvfølgelig også besøges. Det skete med bus, for Flemming havde været der for ca. 30 år siden og der var sikkert ikke meget der havde ændret sig.
Cape Reinga lignede sikkert også sig selv. underligt at stå der og tænke på, at nordpå er der, bortset fra nogle småøer, intet land før Nordpolen 15.000 km. borte.

På vejen tilbage til Paihia "sandsurfede" vi ned ad nogle enorme vandreklitter på Ninety Mile Beach, og kiggede på de kæmpemæssige kauritræer, som med nød og næppe blev reddet fra udryddelse i forrige århundrede.

Comments: Send en kommentar



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?