lørdag, marts 11, 2006

 

Jul i NZ 24.-28. december

Den smukke Pohutokawa med de røde blomster kaldes New Zealands juletræ, fordi den blomstrer i slutningen af december. I 2005 havde den vendt lidt om på sædvanen, for medens den var lidt forsinket i nord, stod den i fuldt flor i den sydlige del af landet netop omkring jul. Den er sammen med Norfolk pine og til dels det new zealandske Cabbage-tree Kristas yndlingstræ. De europæiske juletraditioner bliver holdt i hævd selv om temperaturen ligger på 20°C eller højere, men der må vises opfindsomhed med materialerne. Der er ikke gran til adventskransen, men Monikas udgave er mindst lige så smuk og mere eksotisk.
Normannsgran eller sitka eller rødgran er ukendte begreber på øerne, men de har masser af fyrresorter som kan erstatte granen. De har måske ikke den klassiske keglefacon, men charmerende er de bestemt. De har dog et problem, som Monika påpegede: Hvis de ikke får vand, begynder de at hænge med grenene, så man skal tænke sig godt om når pyntenog lysene hænges på.
Juleaften var vi 6: Mponika, Flemming Krista og jeg, og så Kirsten med hendes få måneder gamle datter Sylvia, der havde fået sendt manden ned til hans forældre på Sydøen til hans forældre og selv først fulgte efter 1. juledag.

Comments: Send en kommentar



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?