onsdag, marts 08, 2006

 

Ned til Wellington 21.-22. december

Fra det varme nord vendte vi næsen sydpå for, at nå ned til Wellington og Monika til jul. Sammen med Flemming kørte vi over til Vestkysten for afvekslingens skyld. der var igen enorme klitter omkring Hokianga Harbour, hvor vandet ud for kysten skjuler vraget af et skib der forliste omkring 1910 med ca. 500 kister, indeholdende kinesere hvis lig var på vej hjem til Kina for at blive begravet i indviet jord. En tragisk slutning på en tragisk historie om kinesiske guldgravere i Arrowtown på sydøen, men herom senere.
I Matakohe besøgte vi Kauri museet. Kauriarbejderne var af type som guldgraverne, barske folk der trodsede vind og vejr for at fælde de enorme træer og indsamle deres harpiks (Kaurigum) der blev anvendt til adskillige formål, fernis, linoleum o.s.v. Træet er også meget anvendeligt og har en smuk glød. Rovdriften på de årtusindgamle træer blev heldigvis stoppet inden de helt forsvandt, så vi og mange andre stadig kan se disse kæmper som her i Waipoua Forest.

Undervejs overnattede vi blandt andet i Taupo der er et andet af NZs store oplevelsescentre. Søen (Lake Taupo) fylder krateret efter et af verdens største vulkanudbrud der udsendte en askemængde flere hundrede gange større end Krakatau og Pinatubo. Området er stadig vulkansk aktivt med hvæsende damphuller og kogende mudderpøle. Lige syd for søen ligger de aktive vulkaner Ruapehu, Tongariro og Ngaruho der var kulisse for blandt andet Mordor i filmen Ringenes Herre.


Comments: Send en kommentar



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?