onsdag, marts 22, 2006

 

Sydøens vestkyst 4.-6. januar 2006

Den 4. fejrede vi Ibs fødselsdag på restaurant Hopgood i Nelson. Vi havde ikke hørt om den i forvejen, men den viste sig at være turens bedste: Selv den bedste planlægning kan ikke måle sig med det rene svineheld.
Den 5. kørte vi gennem Buller Gorge forbi lidt triste Westport, en gammel kulhavn, til Punakaiki og kiggede på de pudsige Pancake Rocks dramatisk placeret i brændingen fra Tasman Sea. I det hele taget er turen langs Vestkysten betagende. Hen mod aften nåede vi Franz Joseph (Rigtigt: Opkaldt efter den tidligere Østrig-Ungarske kejser). Byen er lille men tiltrækker et utal af turister i højsæsonen (blandt andet os) på grund af den nærliggende gletscher. Antallet af spisesteder er sat efter et mere moderat antal besøgende, så det er lidt af en kamp at få et ordentligt måltid. Vi endte med at vente en times tid på tre pizzaer til at tage med hjem.
Dagen efter gik vi ud og kiggede på gletscheren, der falder fra Mount Cook helt ned til den tætte tempererede regnskov. En seværdig kombination.
Videre gik turen mod Fox og Lake Matheson, hvor man kan se Mount Cook og Mount Tasman, de to højeste bjerge i NZ, tårne sig op i horisonten på en klar dag. Jo tidligere man kommer jo bedre er chansen. Mange overnatter i nærheden og stiller op ved solopgang. Så er der mulighed for at se de to mastodonter spejle sig i en blikstille sø. Efter sigende det mest fotograferede motiv i New Zealand, ikke engang overgået af Mitre Peak i Milford Sound.

Comments: Send en kommentar



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?