onsdag, september 26, 2012

 

Death Valley




Lake Mead ved Hoover Dam
Jo længere vi kørte mod vest i Arizona jo mere lignede landskabet ørken. I Kingman svingede vi nordpå mod Las Vegas, men det gjorde ikke landskabet mere gæstfrit og da vi nåede grænsen til Nevada var der kun golde bjerge og så en imponerende dæmningskonstruktion: Hoover Dam der opdæmmer Coloradofloden og skaber Lake Mead. 
Da vi passerede grænsen passerede termometeret 100 F og inden vi forlod dæmningen, som vi selvfølgelig måtte prøve at krydse og kigge ned fra osv. var vi oppe på 104 F. Dæmningen som var færdigbygget 1935 er ret imponerende og er årsag til det sydlige Californiens store fremskridt fra fyrrerne og fremefter.

Jeg har lige været ude, og temperaturen dér er stadig som en hed dansk sommerdag, så vi lader for en gangs skyld airconditioneringen køre, selv om den støjer ret meget.

Restauranten er fin og der er casino her på hotellet ved Boulder City lidt uden for Las Vegas. Vi har hver fået en kupon på 5 $ til at spille Black Jack for, men ingen af os har følt sig fristet.
Dæmningens dalside

Nevada kaldes ørkenstaten, men den virker egentlig ikke mere tør end Utah og Arizona, men måske nok varmere. For første gang lod vi airconditonanlægget støje hele natten. Vi sov nu glimrende alligevel.

Det var lørdag morgen og det så ud som om alle der havde en motorcykel var ude for at lufte den i venstre kørebane, men bilerne overhalede gladeligt inden om.
Efter en lang tur gennem ørkenagtigt landskab langs kæmpestore militære testområder nåede vi Beatty og drejede af fra hovedvejen ind mod Death Valley. Den er ikke helt død, men noget mere tør end de strækninger vi havde kørt tidligere på dagen og temperaturen steg til nye rekorder. Sjovt nok ligger den ikke i ”ørkenstaten” men i Californien. Midt i dalen nåede vi et punkt kun 1,5 moh. Og var vi kørt lidt længere mod syd havde vi fundet USA's laveste punkt  -86 moh. men vi skyndte os i stedet ud af dalen og op over passet og ned til hovedvej 395 ved Lone Pine. Vi sluttede dagen på en meksikansk restaurant i Bishop.


5 fod over havet i Death Valley

Comments: Send en kommentar



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?