torsdag, september 20, 2012

 

Monument Valley

Temperaturen stiger jo længere vi kommer sydpå i Utah mod Arizona og rammer 85 F næsten samtidigt med at vi når Mexican Hat på grænsen af Navajoernes land. Byen har fået navn efter (endnu) en særpræget klippeformation der ganske rigtigt ligner en sombrero. Landskabet er stadig ret øde. De har rigtig meget land de ikke bruger herovre, men de sidste 20-30 miles har det skiftet karakter fra prærie/busksteppe til noget der mere ligner ørken og da vi når frem til Navajo Tribal Park (Monument Valley) er vegetationen meget ørkenagtig med agaver og kaktus i den røde jord.
Mexican Hat. Her starter Navajoernes nation.

Landskabet er fantastiskt og vi kører da også lidt ind i parken, men den (meget) dårlige vej og nervøsitet for at skade lejebilen "off limits" får os ret hurtigt til at vende om. Vi opnåede dog at fornemme vildskaben mellem klipperne og synet af John Wayne i "Dilligensen".
Fra HWY 163
Og fra den anden side
Flere klipper
Og en ordentlig klods
 
Vi havde håbet på at overnatte i Cameron, men alt var optaget og de kunne fortælle os, at det var det også i Grand Canyon Village, så vi måtte til Flagstaff for at få husly. Noget pigerne med ømme rygge ikke syntes var særlig morsomt. I morgen har vi en booking i Valle, som er noget tættere på Grand Canyon.

Comments: Send en kommentar



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?