tirsdag, september 18, 2012

 

USA 2012, Mount Rushmore og Yellowstone

09.11.2012  var en lang dag.
Vi (Jette, Ib, Krista og jeg) fløj med solen fra Kastrup kl. ca. 13 og landede i Denver kl. efter en en hurtig mellemlanding i Washington Dulles kl. ca. 19 lokal tid (05.00 dansk tid). Vi hentede vores lejebil hos Herz og efter et par forsøg fandt vi vores hotel: The Red Lion (ikke at forveksle med Le Lion Rouge i Wolfisheim).

09.12 Var også en lang dag.
Hen over prærien fra Denver over Cheyenne, Hot Springs inden vi ramte Black Hills i South Dakota. Viindlogeredeos i et Super 8 motel i den lille by Keystone, som sikkert ikke ville være der hvis ikke en gal billedhugger af dansk afstamning havde fået og gennemført den vanvittige idé, at hugge 4 præsidenthoveder ud af klippen i detnærliggende Mount Rushmore.



Nå, byen var hyggelig og hovederne ret imponerende. Det nederste billede er af billedhuggeren.

09.13 gik turen vestpå fra Mount Rushmore tilbage til prærien. Vi havde planer om at se hvor indianerne under ledelse af Crazy Horse udslettede general Custers infanteribrigade, inklusive generalen selv og kørte efter Bighorn. Det viste sig at være en fejl, da Little Bighorn ligger ret langt derfra. Da vi endelig kom forbi på motorvejen, var tiden fremskreden og vi nøjedes med at kigge op på bakken med mindesmærket hvor generalen og de sidste infanterister blev overmandet.

Natten tilbragte vi i Red Lodge. En gammel kulmineby der har udviklet sig til turistby med hikere om sommeren og skiløbere om vinteren. Alpinområdet skulle være ret fantastisk. Tidsplanlægningen var kikset nogetformig, så vi havde bestilt hotellet (omfort Inn) til den 14, så vi kom en dag for tidligt. Det rettede de dog med et smil for et mindre vederlag og spurgte bekymret til om vi så havde reservation til næste dag. Det havde vi ikke og næste booking i West Yellowstone virkede ret uinteresseret i problemet, de kunne ikke rykke reservationen og heller ikke foreslå andre muligheder. Vi fandt heldigvis plads i et andet motel og vejen var banet for en tur i Yellowstone.


På vej til Yellowstone klatrede bilen over Beartooth Pass, ca. 3.300 . over havet og spiste vi frokost i et af reservaterne fra 1968.


Derfra var der næsten kun nationalpark (Yellowstone) de sidste 100 km. til vort "nødherberge" i West Yellowstone. Det viste sig at være pænt og rent men noget slidt. Det skulle dog vise sig, at min fejlbooking var held i uheld, da vi for at udnytte reservationen måtte blive en ekstra dag ved nationalparken. Det var godt, for den er kæmpestor (ca. på størrelse med Sjælland), meget spændende og fantastisk smuk. Jeg har en DVD med hjem som jeg glæder mig til at vise.





 











 
 
Det meste af parken er en kæmpestor sammensunket vulkan, som stadig er aktiv. Se bare billederne af gejsere og kogende mudder. Man regner dog med at få et varsel på omkring 4 år inden næsle udbrud som formentligt vil komme inden for de næste 2-3.000 år. Dyrelivet får lov at passe sig selv, så der er både ulve, bjørne (vi så en) elk (dem så vi mange af) moose (som vi ikkeså) og bison (som vi så i storeflokke).
 
Man kan sagtens bruge flere uger i Yellowstone.


Comments:
Wauw, det ser godt nok fedt ud :-)
 
Send en kommentar



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?