onsdag, september 26, 2012

 

Yosemite


Morgenmaden på Super8 motellet i Bishop var ret sparsom: Cornflakes og kanelsnegle + juice og kaffe så da vi var kommet et stykke nordpå drejede vi end til Mammoth Springs, et fint lille skisportssted med en travl morgenmadsresturant og et kæmpe supermarked (Vons).
Der var så hyggeligt, at vi blev der 2-3 timer inden vi fortsatte mod nord til Yosemite (udtales josæmiti) nationalpark.

Tioga Pass
Turen over Tioga Pass (3.031 moh.) ind i Yosemite nationalpark tager næsten vejret fra en, selv om man ser hovedattraktionerne fra bagsiden. Man kan fint fornemme naturens storhed med stejle (lodrette) bjergsider høje gamle træer og en høj himmel.
Prisen for overnatning i Cedar Lodge er lige så høj som bjergene og så uden WI-FI. Nåh jo, for 10 $ pr. døgn kan man få lov til at bruge deres WI-FI i lobbyen. Priserne i restauranten tyder også på manglende konkurrence.
 
Bridalveil, lidt tørt
Den 24. september (kun 3 måneder til jul) har vi brugt til at se highlights i Yosemite: Bridalveil Fall der var en skygge af sig selv efter en snefattig vinter og en tør sommer, El Kapitan med en 800 m. lodret klippevæg, som er manddomsprøve for mange klatrere - og den sidste for nogen -, Half Dome hvor man ikke klatrer på den stejle side, men går bagom og så Yosemite falls med flere som vi ikke besøgte, da de var lige så vandfattige som Bridalveil.
Krista og jeg gik en tur ud til Mirror Lake, som også var tør, og tilbage til Yosemite Village. Fra Mirror Lake er der et rigtig godt kig til Half Dome. I alt ca. 7 km. Vi så ikke noget til bjørnene som der hele tiden advares imod (Affaldscontainerne er sikret bedre end Fort Knox og man skal have en mellemlang teknisk uddannelse for at lukke dem op) og heller ikke bjergløverne, men masser af fugle og egern og et par hjorte lod sig også se.
 
El Kapitan. Turen op tager 3 - 4 dage










Half Dome
En selskabelig bjørn ved Cedar Lodge
Vi købte pizzaer og rødvin til aften på vej tilbage til Cedar Lodge og spiste i 25 graders varme ved motellets picnic borde. Bjørnen holdt os med selskab.

Den 25. blev en transportdag, da vi opgav dagens højdepunkt: kæmpetræer (Sequoia) i Mariposa Grove på grund af fyldte P-pladser og håbløse trafikforhold (vejarbejde mm.). Vi spiste sandwich i en flot citypark i Fresno, kørte forkert fordi jeg mistolkede et skilt ved Kettleman City (omvej 25 - 30 miles) ledte forgæves efter hotel i Avenal, hvor vi kun fandt 2 ret primitive hoteller og så et kæmpestort med hegn uden om og vagttårne i hjørnerne.

Happy hour i Paso Robles
Vi er endt i Paso Robles. En vinby tæt på Stillehavskysten og har overnattet i Adelaide Inn. Ikke det dyreste moptel vi har prøvet på turen, men indtil vedere det absolut bedste med hurtigt gratis internet og skønne friområder.

Comments: Send en kommentar



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?