mandag, oktober 01, 2012

 

Redwoods

Krista, Jette og Ib inde midt i et gigantisk træ
Man kan ikke tage til Californien uden at se kæmpetræer. Disse kæmper der har en alder på 2000-2500 år kaldes både Sequoia og redwood hvor sequoia er betegnelsen for de to største arter og redwood er for hele familien.

Under alle omstændigheder er det træer der modstår skovbrande, insektangreb og råd i en imponerende grad,hvilket er grunden til at de er blevet så høje som de er, og vokser til en diameter på op til 10 meter og en højde på mere end 100 meter. Tårnet på Københavns rådhus er 109 meter.

Vi missede jo de høje træer i Yosemite (Mariposa Grove), men tog revanche i Big Basin Redwood State Park lidt nord for Monterey.
Der var rigtig mange af dem


Og rødderne er også store
På vej derop besøgte vi Salinas med National Steinbeck Center. Rigtig interessant for Steinbeck fans (vi var fire). Jeg føler et behov flor at læse hans hovedværker (Øst for paradis, Tortilla Flats, Cannery Row, Vredens druer, Vort mismods vinter omf.) igen.

Vi søgte længe efter et logi den aften (29.11) og fandt et af tvivlsom karakter i Santa Clara lige nord for San José.Prisen var 60$ pr. nat uden kvittering ;-).




Skovenes far, ca. 9 m. i diameter og 80 m. højt

Og skovenes mor, slankere men til gengæld godt 100 m. højt 


Comments: Send en kommentar



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?