tirsdag, oktober 02, 2012

 

Sonoma

GPS´en er ikke altid til at styre, især ikke når endemålet ikke ligger i forlængelse af dine delmål, så vi rodede noget rundt før vi fandt Sonoma. Klokken var faktisk hen ad 11 og Ib havde et stort behov for, at supplere den meget kontinentale breakfast vi havde fået på motellet i Vallejo.

Sonoma er en rigtig by med et rigtigt bycenter, hvor der også er en stor park. Der var fest med masser af boder og optræden på scenen i parken.

Sonoma er også den nordligste station på Camino Real, oprettet af spanierne, for at holde russerne stangen. Missionsstation og militærforlægning blev opgivet i 1844 og foretagsomme folk udråbte Republikken Californien. Den holdt i 6 dage indtil det amerikanske militær rykkede ind. Siden har Californien været en del af USA, først som territorium, senere som stat og i dag den folkerigeste stat i unionen.

Missionen og forlægningen står der stadig og fungerer som museum.

Vi var også på vinsmagning, men vingårdene i Napa Valley er ret ambitiøse og efter min mening mere end vinen kan bære rent prismæssigt. Vinsmagning på gårdene er sat i system og man betaler ved kasse 1, men der er ikke meget snak om vinens særpræg, forventninger, ambitioner eller lignende. Det minder mere om det sædvanlige: "How are you folks today!" uden interesse i svaret.
Missionen i Sonoma er der stadig med en rigtig lækker klostergård.
Temperaturen nåede 102 F den dag

Comments: Send en kommentar



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?